Wisuki

Windfinder

El temps

Webcam Aiguadolç

Obsea

Observatori del temps i webcams de l'estat de la mar a Vilanova i la Geltrú en temps real.

Link Obsea

L'OBSEA és un observatori submarí cablejat a uns 4 km de la costa de Vilanova i la Geltrú a la zona protegida de pesca, i interconnectat a la costa per un cable mixt d'energia i comunicacions.

 

L'avantatge principal de disposar d'un observatori cablejat és la de poder proporcionar energia als instruments científics i disposar d'un enllaç de comunicació de banda ampla. D'aquesta manera es pot tenir informació en temps real i s'eviten els inconvenients dels sistemes alimentats amb bateries. La solució adoptada és la implementació d'una xarxa ethernet òptica que transmet contínuament les dades dels instruments oceanogràfics connectats a l'observatori. Amb l'OBSEA es pot realitzar una observació en temps real de múltiples paràmetres del medi marí.

 

La boia és una extensió de l'observatori OBSEA que funciona com una plataforma útil per realitzar mesures oceanogràfiques i de paràmetres ambientals. La boia està situada a 40m de l'observatori submarí OBSEA. Els enllaços de comunicació entre l'Estació de Terra i la boia es realitzen mitjançant una connexió 3G. Amb el sistema de telemetria i un conjunt de sensors, la boia de SARTI facilita l'obtenció de mesures oceanogràfiques remotes. Actualment es compta amb una estació meteorològica que mesura diferents paràmetres externs com la velocitat del vent, la temperatura, i els moviments de cabotejo i balanceig de la boia. A més, es disposa d'una càmera de vídeo IP i un sistema de seguiment per GPS per detectar la posició de la boia.